LASSIE PÅ NYE EVENTYR

★★★☆☆☆

Det er efterhånden over 80 år siden, at der var verdenspremiere på “Lassie Come Home”, den første spillefilm om colliehunden Lassie. For de to børneskuespillere Roddy McDowall (“Grøn var min barndoms dal”) og Elizabeth Taylor (“National Velvet”) blev filmen henholdsvis et højdepunkt i karrieren og det afgørende skridt på vejen til stjernestatus i Hollywood.

Filmens Oscar-nominerede billeder indfangede på magisk vis den vilde natur, som Lassie måtte kæmpe med for at nå tilbage til sit hjem, så en tysk genindspilning skuffede fælt for nogle år siden, da billedsiden mest virkede som kedsommelige postkort.

Men publikum må åbenbart have savnet film om heltemodige hunde, for i Tyskland gik det filmen så godt, at man fik mod på at lave endnu en film, og resultatet er blevet LASSIE PÅ NYE EVENTYR. Den nye film er heldigvis lidt bedre end den første, men vi må stadig kæmpe med en klodset eftersynkronisering.

Det går blandt andre ud over Justus von Dohnanyi, der har filmens sjoveste rolle som excentrisk onkel. Men heldigvis har man fået Caspar Phillipson (der også lagde stemme til Hugh Grants karakter i “Wonka”) til at indtale rollen, og han viser også denne gang, at han efterhånden hører blandt Danmarks vittigste skuespillere.

Denne gang havner Lassie i kløerne på nogle fæle og ikke alt for begavede hundenappere, men Lassie er bare klogere end alle andre (den kan også bage!), så historiens udfald er ikke svært at gætte. Målgruppen hygger sig dog, og så må deres gamle blot længes tilbage til dengang, at der stadig blev lavet Lassie-film af kvalitet.