LANGT FRA ANDEDAMMEN

★★★★☆☆

Den franske instruktør Benjamin Renner rammer plet hos børn, der endnu ikke er blevet teenagere, med den både søde og sjove animationsfilm LANGT FRA ANDEDAMMEN (“Migration”). En film, der på stilfærdig vis indgyder de mindste mod til at bevæge sig udenfor hjemmets fire vægge og opleve eventyret.

Livet i den hjemlige andedam er skam hyggelig, men der er også en verden udenfor, som man skylder sig selv at opleve. Derfor drager den lille andefamilie inklusiv onkel Dan (en lun Lasse Lunderskov) afsted til Jamaica. Det bliver nogen gange lige lovlig spændende for den lille familie, men det er som om, at det også styrker familiesammenholdet.

Farshad Kholghi er skæg som den ikke altid lige pædagogiske andefar, men Lærke Winthers andemor kan også mobilisere et betydeligt temperament, når det er påkrævet. Man skal heller ikke undervurdere ællingerne Dax (Adam Eiberg Kastaniegaard) og Maj (Simone Bergstrøm Søsted), der er mere seje, end de selv troede.

Szhirley er herlig som den stærkt medtagede due Stump og Mark Le Fêvre slet ikke ueffen som Delroy, men også i denne sammenhæng er der grund til at fremhæve Bodil Jørgensen som Heidi Hejre, en karakter man aldrig bliver helt tryg ved.

John Powells musik låner poesi de prægtigt tegnede naturscenerier og man får da selv lyst til en lille ferie efter denne udflugt med den kække andefamilie. Om det så gavner appetitten juleaften skal man lige overveje, hvis der er and på menuen…