KUNG FU PANDA 4

★★★☆☆☆

16 år efter den første animationsfilm om Kung Fu Panda, er det fjerde filmeventyr med den nuttede kampsport-bjørn i front klar i biograferne. Selvom den ikke er på højde med den 4-stjernede etter, er det stadig bedre end den hektiske 2-stjernede to’er og helt på højde med den 3-stjernede 3’er. Man kan således uden overdrivelse kalde KUNG FU PANDA 4 for en af seriens bedste.

KUNG FU PANDA 4 giver sig nemlig tid til sine karakterer og til at fortælle en ganske kær historie. Pandaen Po har som dragekriger i årevis gjort det godt som beskytter af Fredens dal. Men nu er tiden kommet, hvor der skal findes en afløser, og det er Po ikke helt klart til.

Men først skal han sætte en indbrudstyv, ræven Zhen, bag lås og slå. Men da Zhen ved hvor troldkvinden Kamæleonen opholder sig, beslutter Po sig for at tage Zhen med på en farefuld færd for at få sat en stopper for den foranderlige Kamæleons fæle planer, der er en trussel mod freden i Fredens Dal.

På det danske lydspor er Rune Klan tilbage som pandaen Po. og det er en rolle, som klæder ham. Han er så at sige faldet til ro i rollen, og det passer med, der hvor Po er i sit liv lige nu.

Katinka Lærke Petersens stemmeføring forekommer en anelse (for) vulgær i rollen som Zhen, men Ann Hjort griber chancen i rollen som skurkinden Kamæleonen og leverer en af sine allerbedste præstationer i en animationsfilm.

Helt fortryllende er Poul Hüttel som Po’s adoptivfar, der nu driver restaurant sammen med Li, Po’s biologiske far. Også Jens Jørn Spottag (der har et fint samspil med Dick Kaysø i Lasse Lyskjær Noers nyligt Oscar-nominerede kortfilm “Ridder Lykke”) gør igen en god figur som Tai Lung, Po’s gamle rival.

KUNG FU PANDA 4 er kyndigt instrueret af Mike Mitchell (“Trolls”), så man faktisk håber, at dette ikke bliver den sidste film om en panda ved navn Po.