KNOX GOES AWAY

★★★★☆☆

To amerikanske film om lejemordere, der har premiere samme dag? Det virker ikke umiddelbart særlig gennemtænkt, men heldigvis er de ret forskellige. Hvor “Hit Man” fremstår som en slags action-komedie, så er KNOX GOES AWAY ude i et mere alvorligt ærinde.

Lejemorderen John Knox lider nemlig af en sjælden neurologisk sygdom, der på få uger vil berøve ham hans hukommelse. Derfor må han handle hurtigt, da sønnen Miles, som han ikke har haft kontakt med i årevis, pludselig banker på hans dør. Miles har blod på tøjet, fordi han lige har slået en mand ihjel, nemlig den mand, der netop har gjort hans 16-årig datter gravid med Johns barnebarn.

John Knox har i forvejen rigeligt at se til, for på sin seneste opgave kom han ved en fejl til ikke bare at dræbe det udvalgte offer, men også dennes veninde samt sin egen kollega. Knox får også en lille håndfuld banditter efter sig, da han er kommet i besiddelse af en lille håndfuld juveler.

Michael Keaton har både skrevet og instrueret KNOX GOES AWAY, som han også spiller hovedrollen i, og slipper nogenlunde fra det hele, selvom intrigerne unægteligt udvikler sig i melodramatisk retning.
Oscar-vinderne Marcia Gay Harden og Al Pacino låner både pondus og patina til et par biroller, der i kraft af dem bliver interessante, og James Marsden får tilmed lejlighed til at vise, at han kan andet end at spille selvfed tv-vært i “Hairspray” i rollen som sønnen Miles.

KNOX GOES AWAY er muligvis ikke helt så underholdende som “HIt Man”, men man husker den måske alligevel længere?