KLODS-HANS

★★★★☆☆

Pantomimeteatret har netop haft premiere på en flot spritny udgave af H. C. Andersens eventyr KLODS-HANS fra 1855.
Også denne gang har Hendes Majestæt Dronning Margrethe stået for de festlige kostumer i den stilsikre scenografi, men om det var derfor, at Klods-Hans’ strømper havde samme farvekombination som en flaske Kongen af Danmark shots vides ikke.

Til premieren dansede det unge talent Carl Anton Rise Jacobsen den store hovedrolle, men Vincent Vernal ydede sandelig også rollen retfærdighed denne søndag eftermiddag i Tobias Praetorius’ sprælske koreografi. KLODS-HANS-figuren lader vente på sig i denne opsætning, men når han endelig gør sin entré, sker det med et overskud og en dynamik, som vækker øjeblikkelig begejstring blandt publikum.

Phillip Fabers sans for ørevenlig musik fornægter sig heller ikke denne gang, og bidrager positivt til den veloplagte forestilling.
Blandt de øvrige dansere fryder man sig over spillelysten hos de tre italienere, Anna Zavalloni (prinsessen), Antonio Manuel Calvanese (1. bror) og Antonio Russo (2. bror), men også danske Tommy Edwardsen som hofmarskal gør lykke.

KLODS-HANS er bestemt et besøg værd, og så kan man også se Dronningens udgave af fortæppet med den farverige påfugl, hvis vinger stadig signalerer, at forestillingen på Pantomimeteatret begynder.

(Michael Søby)