“En sexbombes bekendelser” er bogens humoristisk tænkte undertitel, der desværre også i for høj grad har inspireret bogens i øvrigt flotte billedmateriale. Fotos fra Judy Gringers talrige roller i tv-teatret er blevet vraget til fordel for fotos, der fremhæver hendes barm eller ben. En flot karriere på film, tv og teatret bliver desværre et langt stykke af vejen reduceret til sexappeal rent visuelt.
Jacob Wendt Jensen gør ellers meget ud af at fremhæve Judy Gringers kvaliteter på andre fronter, og en række fine anmeldelser lægges sågar i munden på hende, fordi hun er bogens fortæller – men med Jacob Wendt Jensen som ghost writer. Bogen er også udgivet på hans eget forlag – forlagetformat.
Det virker dog komplet uforståeligt, at vi ikke får en oversigt over Judy Gringers mange roller på teatret, i film og på tv. Især når ghost writeren får flettet den anerkendte filmanmelder og forfatter Morten Piils flatterende citat om Judy Gringers filmhistoriske betydning ind i bogen.
Bogen om JUDY GRINGER er heldigvis ikke bare underholdning, men virker også oprigtig. En god vekslen mellem lyspunkter og smertepunkter. Der skal nok være nogen, der får ondt af de mange sandheder, som kommer på bordet. Men det virker samtidig befriende, at så mange myter fra Gringers storhedstid nu kan aflives, og Judy Gringer forekommer fair i sine udmeldinger og giver forklaringer på eventuelle menneskelige forbehold.
Lykkeligt er det i al fald, at Judy Gringer endelig har fået sin egen bog, for få har været så berømt og alligevel underkendt som hun, og ingen kan have oplevet flere udsving i livet og karrieren.
Hun fremstår også som en glimrende fortæller med en god hukommelse – i al fald med en kyndig ghost writer som filter. Men skulle et genoptryk af bogen komme på tale, så bør en ordentlig karriereoversigt være et krav – det fortjener hun simpelthen, og det gør ghost writeren i øvrigt også.
(Michael Søby)