JERSEY BOYS

★★★★★☆

Den Tony-belønnede Broadway.musical JERSEY BOYS har netop haft dansk premiere i Tivolis koncertsal. Næsten 20 år har vi ventet på at opleve historien om popgruppen “The Four Seasons”, men heldigvis kom Clint Eastwood os til undsætning i mellemtiden med en ret vellykket filmatisering.

“The Four Seasons” havde deres helt egen lyd takket være forsangeren Frankie Valli, der med gennemført falset blev gruppens stjerne – ikke kun hos pigerne. Gruppen dannede blandt andet forbillede for Bee Gees. Sange som “Sherry”, “Big Girls Don’t Cry” og “Walk Like A Man” er blot nogle af de talrige hits, og man vil med garanti opleve, at der er flere sange, man kender men som man bare ikke viste, at “The Four Seasons” stod bag.

Bag den polerede facade gemte der sig både kriminelle handlinger og tragiske livsbaner, og gruppens fire medlemmer udviklede sig også meget forskelligt. Men det blev alligevel genforenet, da de mange år senere ganske fortjent blev optaget i musikkens Hall of Fame i et stort tv-show.

Heldigvis har man fundet den helt rigtige mand til den svære rolle som Frankie Valli. Mikkel Hoé Knudsen (der bl.a. har medvirket i Crazy Christmas Cabaret i Tivolis Glassal) nøjes ikke med at synge de lyse toner med imponerende præcision og danse med elegance, men formår også i anden del at berøre os, da Frankie rammes af en stor personlig tragedie.

Johannes Nymark er ham vokalt en god støtte som Tommy DeVito, selvom han ikke helt illudere som gruppens Bad Boy, og Søren Torpegaard Lund er også mest troværdig, når han synger i rollen som Bob Gaudio, manden bag gruppens største hits. Jesper Paasch forekommer derimod helt overbevisende og ganske sjov som Nick Massi, den mindst krævende rolle af de fire.

I det øvrige ensemble glæder man sig bl.a. over den livlige Johanne Miland som Frankies elskerinde, lune Mikkel Vadsholt som rørstrømsk gangsterboss, den vittige René Wormark bl.a. som Joe Pesci og de velsyngende Kristoffer Sass og Christopher Rørmose samt den lovende Lasse Dyg som vaks tjener.

Iscenesætter Thomas Agerholm sørger for, at vi ikke keder os et minut i Benjamin La Cours flotte show-scenografi, og alsidige Kim Ace Schjerlund bekræfter atter sit talent for at skabe sprælsk koreografi.

Der er hård konkurrence om musical-publikummet i disse måneder, men også JERSEY BOYS fortjener at blive en succes.

(Michael Søby)