JEONG-SUN

★★★★☆☆

Den sydkoreanske instruktør Jeong Ji-hye debuterer med spillefilmen JEONG-SUN, en stilfærdig men hjerteknugende beretning om kærlighedens veje og vildveje.

JEONG-SUN (mesterligt spillet af Cho Hyun-Woo) er en ældre fabriksarbejderske, som passer sit arbejde, men den unge fabrikschef er en sexistisk kontrolfreak, som hun har svært ved at tage alvorlig.

Da en jævnaldrene mand (Yeong-Su) ansættes på fabrikken, fatter de interesse for hinanden, og uden nogen opdager det, indleder de en affære.

Eftersom JEONG-SUN har en datter, der snart skal giftes ind i en mere velstående familie, er JEONG-SUN bange for, at hendes affære med en på papiret tvivlsom mand skal blive offentligt kendt.

Men hendes bekymring for at blive opdaget giver bagslag. Hendes kæreste mærker nemlig, at hun skammer sig over ham, og gør det ikke blot forbi med hende, men sender også en kompromitterende video af sin sin ex-kæreste til kollegerne på fabrikken.

JEONG-SUN er et fint orkestreret kammerspil anført af Cho Hyun-Woo, der er forfærdende i sin nedtur, men selv den mindste rolle spilles godt i denne film.

Jeong Ji-hyes fordomsfrie skildring af en kvindes offentlige ydmygelse understreger, at Sydkorea rent filmisk stadig er på bølgelængde med sin samtid.