JEG ER MORDEREN!

★★★★☆☆

Frankrigs mest alsidige instruktør Francois Ozon er på banen igen – og denne gang med en skæg og anderledes kriminal-komedie med et feministisk twist. Inspirationen synes blandt andet hentet fra Agatha Christie og diverse sofistikerede film noirs, men som altid formår Francois Ozon at give filmen sit helt personlige særpræg.

Der er kælet for detaljerne i de flotte filmkulisser såvel som i de raffinerede César-nominerede kostumer med en kvalitetsans, der efterhånden synes sjælden. Et væld af vittige filmpræstationer anført af en overdådig Isabelle Huppert gør JEG ER MORDEREN! til en ganske underholdende affære.

Den lidet talentfulde Madeleine (spillet af talentfulde Nadia Tereszkiewicz) er anklaget for at have myrdet en kendt filmproducent og skal i retten forsvares af samleversken Pauline (Rebecca Marder), en ikke umiddelbart særlig dygtig advokat.

Er der mening bag galskaben? Det må man selv afgøre, men i en tid med mange dystre film i biografen, fremstår JEG ER MORDEREN! som et forfriskende frikvarter af den konstant overraskende og altid underholdende Francois Ozon.