JAGTEN PÅ CHAPLIN

★★★★☆☆

Siden gennembrudet med filmen "Mand bider hund" har Benoît Poelvoorde udviklet sig til at blive en af de mest alsidige karakterskuespillere indenfor fransksprogede film. Hans særlige evne til at finde pathos i komikken synes inspireret af Charles Chaplin og derfor forekommer det da også ganske passende, at det netop ham, der har hovedrollen i JAGTEN PÅ CHAPLIN.

Filmen, der faktisk bygger på en virkelig hændelse, nemlig da Charles Chaplins kiste blev bortført kort efter hans død. Det er der kommet en kulsort komedie ud af, men en komedie, der ligesom de bedste Chaplin-film skildrer samfundets klasseskel med både lune og vemod.

Filmens instruktør er selveste Xavier Beauvois, manden der båbe skabte det César-belønnede katolske drama "Om guder og mænd" med Michael Lonsdale i sit livs rolle samt "Le Petit Lieutenant", der ligeledes indbragte Natalie Baye en César. Benoît Poelvoorde fortjener ligeledes hæder for sin præstation, der aldrig mister fornemmelsen for historiens sociale dimention.

JAGTEN PÅ CHAPLIN byder også på et gensyn med talentfulde Roschdy Zem (Cannes-vinder for "Ærens dage") samt Marcello Mastroianni og Catherine Deneuves datter, Chiara Mastroianni ("Min bedste årstid"). I tilgift dukker Charlie Chaplins eget barnebarn op i rollen som sin egen bedstemor. For trods ligrøveriet er JAGTEN PÅ CHAPLIN også en uforfalsket hyldest til filmkunstens ypperste repræsentant og verdens mest elskede vagabond.