INSPECTOR SUN OG DEN SORTE ENKES FORBANDELSE

★★★★☆☆

“Inspector Sun y la maldición de la viuda negra” er originaltitlen på den spanske animationsfilm, der flirter ikke så lidt med film noir-genrens mystik og diverse klassiske detektiv-film.

Inspector Sun (begavet indtalt af Jens Sætter-Lassen) adskiller sig dog væsentligt fra alle andre detektiver ved at være et 8-benet insekt med talent for at fuldføre andres sætninger. Han har dog tydelig en svaghed for den hemmelighedsfulde skønhed Arabella (forførende speaket af Katrine Greis-Rosenthal), men hun hører stadig blandt de mistænkte i en kompleks mordgåde.

Julio Soto Gurpide tegner sig for filmens atmosfæremættede instruktion, mens Elias Strube på veloplagt vis har iscenesat de mange glimrende danske skuespillere på filmens lydspor.

En stor del af handlingen udspiller sig ombord på en luksusliner på vej fra Shanghai til San Francisco, hvilket også giver mulighed for en ganske medrivende jazzet underlægningsmusik.

Handlingen og de mange karakterer kan gøre filmen lidt vanskelig for de allermindste at følge med i, men fra 7 år og op burde der være mulighed for at få et tilfredsstillende udbytte af denne flotte og stilsikre europæiske animationsfilm.