INSHALLAH EN DRENG

★★★★☆☆

Jordans officielle Oscar-kandidat INSHALLAH EN DRENG har fundet vej til de danske biografer og det er der god grund til at fejre. For det er en film, der viser, hvor svært det kan være for en moderne kvinde at klare tilværelsen i en verden skabt af og for mænd.

Mouna Hawa yder en stram og dedikeret skuespillerpræstation som enken Nawal, der pludselig ser sit liv smuldre, da hun som enlig mor til en datter risikerer at måtte overlade lejligheden, som hun selv har været med til at betale med en arv, til hendes griske svoger. Han ser også en mulighed for at overtage forældremyndigheden til Nawals lille datter Nora.

I desperation lyver Nawal sig gravid, men kun et mirakel kan redde Nawals kamp mod det mandsdominerede jordanske retsvæsen.

Amjad Al Rasheeds medrivende film er spændende som en thriller, og da Nawals jobsituation forværres, må hun i første omgang søge den hjælp, hun kan få. Det rejser spørgsmålet, om Nawal er klar til at forelske sig?

INSHALLAH EN DRENG er et enestående vindue til en verden, vi ved alt for lidt om, og som vi derfor skylder os selv og andre at besøge i biografens mørke.