INNOCENCE

★★★★☆☆

Israeleren Guy Davidi bor i Danmark, og er instruktøren bag den Oscar-nominerede “5 Broken Cameras”. Nu har han igen skabt en dristig dokumentarfilm, der slet ikke kan undgå at berøre sit publikum.

INNOCENCE skildrer en række unge mennesker, der allerede som børn blev opdraget til den fremtidige militærtjeneste – 3 år for mænd og to år for kvinder.

Filmen rummer hjerteskærende scener, hvor israelsk krigspropaganda påduttes børnehavebørn, og man fornemmer alle på det stadie, hvilke omkostninger det kan have for små børn at blive udsat for den slags. Ikke alle har den fornødne psyke og langt fra alle deler de tanker, der ligger bag denne aggressive form for hjernevask.

Depression og selvmordsforsøg er slet ikke usædvanligt, men det israelske militær søger tilsyneladende at sløre antallet af selvmord ved blot at registrere de unge, der har taget livet af sig selv som faldne i forbindelse med en militær aktion.

INNOCENCE viser os vrangsiden af den stadig mere fanatiske nationale politik i Israel, og diverse klip med forpinte børn og unge før og i militærtjeneste går lige i hjertekuglen.

Selvom fjender af staten Israel muligvis bruger lignende eller værre måder at rekruttere børn og unge på, så fremstår INNOCENCE som en velplaceret lussing til de ansvarlige for værnepligtsstrategierne i Israel.