IMPERIETS TROPPER

★★★★☆☆


Fix+Foxy med iscenesætter Tue Biering i front har gennem mange år stået for en række usædvanlige teatereksperimenter herhjemme, ofte med fascinerende resultat. På CPH STAGE kan man opleve den engelsksprogede forestilling IMPERIETS TROPPER, hvor Tue Biering har allieret sig med tre performere af forskelligartet kinesisk herkomst for at afdække tidens imperier og tropper.

Et tendentiøst eksperiment, kan man mene, eftersom udgangspunktet er en genindspilning af den amerikanske science-fiction-klassiker ”Invasion of the Body Snatchers”, hvor en befolkningsgruppe systematisk bliver erstattet af vellignende aliens.

Ingen vil tilsyneladende tage credit for forestillingens manuskript, men baseret på tidligere erfaringer med Biering-forestillinger er det sandsynligvis Biering selv, der har udviklet teksten i samarbejde med de tre medvirkende.

De unge kinesiske skuespillere (Zenghao Yang, Yik-Sau Chung og Robin Khor Yong Kuan) kæmper bravt med materialet, men den politiske satire forekommer unægtelig noget bastand på trods af et sympatisk og dynamisk skuespiller-hold. Man indser, hvor sjældent vi ser asiatiske skuespillere på scenen i Danmark, og måske er repræsentationen af en etnisk minoritet (set i dansk sammenhæng) i virkeligheden den største værdi ved IMPERIETS TROPPER?