HYGGE!

★★★★☆☆

Islændingen Dagur Káris skæve og skøre humor har været en gave for dansk film. Sent glemmer man scenen i hans foreløbige danske hovedværk “Voksne mennesker”, hvor Bodil Jørgensen som stresset vært ved en børnefødselsdag, hvor hun kommer til at servere bacardi brezers i stedet for sodavand.

Nu er Dagur Kári gået sammen med Mads Tafdrup om at skrive manuskriptet til en dansk udgave af den italienske komedie “Perfect Strangers”, og resultatet virker endnu sjovere og mere filmisk end originalen.

Som altid får Dagur Kári pustet liv i sine skuespillere, og Sofie Torp såvel som Joachim Fjelstrup er ganske veloplagte som det ret neurotiske værtspar. Blandt gæsterne til denne familiemiddag er Jesper Groths underlegne Nikolaj og denne nye unge kæreste Laura (en kæk Andrea Heick Gadeberg), som straks bliver forvekslet med en au-pair af homoduoen Ib og Hans-Fabian (sprudlende spillet af Nicolai Jørgensen og Thue Ersted Rasmussen).

Helt galt går det, da en selskabsleg, hvor man skal læse alle nye mobilbeskeder op for de andre, ender med at udstille svigerinden Erica (et stort filmisk gennembrud for Olivia Joof Lewerissa), der har været sin mand utro, mens han ligger i koma på hospitalet.

HYGGE! får virkelig udstillet danskernes dårskaber og dobbeltmoral anno 2023, og trænger med til nogle gode lune grin på en kold efterårsdag, så er HYGGE! filmen, man ikke bør gå glip af.