HVOR GÅR GRÆNSEN… HEN?

★★★★☆☆


Kunstkollektivet Familien og Teater Hund har sammen skabt en kær lille opbyggelig forestilling for de 5 til 12-årige om det vanskelige ved at skulle sætte grænser.

I HVOR GÅR GRÆNSEN… HEN?, der har til huse i Krudttønden på Østerbro, formår Birgitte Prins med diskrete midler at illudere en lille pige, der får sig grænser overtrådt. Da hendes bedste ven holder en anden fra klassen udenfor, ender det med, at den lille pige får klippet vingerne af sin yndlingsting – en engel. Men måske hvis hun og hendes bedste ven i stedet havde inddraget den tredje i legen, var det slet ikke gået så vidt. Måske kunne den lille pige bare have sagt stop?

Godt rustet med en stor bog om grænser begiver den lille pige sig til Grænseland for at lære at forstå og at sætte grænser. Scenografen Siggi Óli Pálmasons idylliske orangedominerede hjem står i skarp kontrast til den mere mørke men også mere virkelige verden, der åbenbarer sig for den lille pige i Grænselandet. Måske er der i virkeligheden også nogle grænser, som den lille pige bliver nødsaget til at sætte i sit barndomshjem, så hun ikke hele tiden bliver tromlet af forældrenes regler?

Joakim Jarl Sejergaard er den kæreste snegl og synger i øvrigt ganske glimrende. Gry Guldager tager sig på veloplagt vis af forestillingens skæve karakterer. Vi møder blandt andre en grotesk bibliotekar og en striks grænsevagt, der bestyrer en fiks grøn grænsebom, som minder ikke så lidt om en standerlampe.

Manuskriptforfatteren Rosa Sand og iscenesætter Lene Skytt synes begge at have fornemmelse for målgruppens problemer, og man fornemmer en relevans i resultatet af deres samarbejde.

Forestillingen HVOR GÅR GRÆNSEN… HEN? ledsages også af et samtale-spil, der kan perspektiver teateroplevelsen for børnene. Men forældre bedes venligst acceptere aldersgrænserne, da det ikke er rimeligt, at grædende eller på anden vis støjende babyer skal forstyrre oplevelse for målgruppen.

(Michael Søby)