HØR LIGE HER!

★★★★☆☆

Bag den mundrette titel HØR LIGE HER! gemmer der sig en norsk filmatisering af Sharif Gulraiz’s opsigtsvækkende børnebog af samme navn.

Filmen udmærker sig ved et dynamisk manuskript forfattet af Nora Elisabeth Landsrød og Erlend Loe, og historien udspiller sig i et indvandrerkvarter med triste boligblokke. Der er til gengæld skruet op for farveladen i de kulørte portrætter af den 15-årige Mahmoud (kækt spillet af Mohammed Ahmed), hans familie og hans venner.

Det tegner til at blive en trist sommer med vennen Arif, for mange fra klassen er taget på sommerferie. Men den bramfri onkel Ji fra Pakistan kommer på besøg, og det betyder farverige eventyr. Især efter at det viser sig, at Mahmouds lillebror Ali har en forkærlighed for dametøj.

Kaveh Tehranis HØR LIGE HER! er en film, der på en forfriskende ligefrem måde behandler aktuelle spørgsmål om køn og identitet i børnehøjde. En underholdende børnefilm, som voksne også kan holde ud at se, og med en rummelighed, der går på tværs af diverse kulturer.