HAUNTED MANSION

★★★☆☆☆

“The Haunted Mansion” er så populær en forlystelse i Disneyland, at den efterhånden er blevet eksporteret til yderligere tre forlystelsesparker i Disney-regi. Nu får den så også sin egen film – med den karismatiske Oscar-nominerede LaKeith Stanfield (“Judas and the Black Messiah”) i hovedrollen.

Her spiller han Ben Matthias – en tidligere forsker, der efter en faglig fiasko nu må ernære sig som guide for spændingshungerende turister. En dag får han besøg af en aparte præst (Owen Wilson), som lokker ex-forskeren ud til et hus, der mistænkes for at være hjemsøgt af spøgelser. Husets nye indehaver (sympatiske Rosario Dawson) kommer særdeles godt ud af det med ex-forskeren og han får ligeledes en god relation til hendes søn, der tydeligvis savner en faderskikkelse i sit liv efter faderens tidlige død. Da Ben selv har mistet sin kæreste, finder de lindring i deres smukt skildrede relation.

En næste ukendelig Jared Leto dukker op i lighed den nyligt Oscar-belønnede horror-dronning Jamie Lee Curtis. Hun får dog ikke nogen Oscar for den accent, hun forsøger sig med i denne film, men hendes påklædning er interessant. Den skamløst vulgære og grotesk overvurderede Tiffany Haddish gør sin entre i rollen som mediet Harriet, og er i det mindste et underholdende element i en til stadighed mere kedsommelig film.

Der er dog ikke sparet på de visuelle effekter, men det er ikke nok til at redde denne over to timer lange film. HAUNTED MANSION lider under et svagt manuskript i en uinspireret instruktion, og trods nogle dygtigt udnyttede filmkulisser og andre produktionsmæssige kvaliteter ender filmen desværre som en skuffelse.