HAJLAJTS

★★★★★☆


Danmark har fået en ny komisk og musikalsk duo! For selvom Flemming Jensen har skrevet flere vittige tekster til Bakkens Hvile, hvor jazzsangerinden Ann Farholt fra tid til anden optræder, så har de faktisk aldrig spillet sammen på scenen.

Men det gør de heldigvis nu og det er der grund til at fejre. For allerede i et grotesk morsomt dyre-medley fornemmer man tydeligt, at der er en helt særlig kemi mellem disse to også fysisk meget forskellige mennesker, og det forstår de til fulde at udnytte til begges fordel.

Men egentlig er det lidt forkert at tale om en duo, for Danmarks vel nok skæggeste kapelmester Lars Fjeldmose er heldigvis også en fortræffelig pianist, der i den grad forstår at give de to solister den rette musikalske støtte, når der er behov for det, og det kan der jo være på en premiereaften.

Med en spilletid på over to-en-halv-time er forestillingen også indlysende for lang, så man gør på alle måder klogt i at skære forestillingen en god halv time. En moderne Babs og Nutte-sketch er egentlig en god ide, der bare ikke synes færdigbearbejdet, og den evindelige butikssketch må gerne få en pause på et årti eller to.

Ann Farholt brillerer ikke blot med sjælfuld udgave af “Lazy River”, et af forestillingens utvetydige højdepunkter, men overrasker også i en alvorlig revyvise, som Flemming Jensen har skrevet til hende. Flemming Jensen viser også sin form for musikalitet i den smukke hyldest til hans afdøde ven Jesper Klein, og afslører ligeledes som skuespiller netop den form for mildhed, som Jesper Klein stod for.

Flemming Jensens kærlighed til og respekt for Grønland og det grønlandske folk skinner også igennem i denne forestilling, så hvis der virkelig stadig er nogen, der tillader sig at tvivle på den slags, så bør de fluks indfinde sig, så den tarvelige tv-debat en gang for alle kan blive lagt i graven.

Duoen Farholt og Jensen fejrer triumfer som “det kedeligste par” baseret på en munter tekst af Arne Forchhammer, og er også festlige i “Balladen om Erna og Kaj” til musik af den utrættelige Hr. Fjeldmose.

Så gak til Halmtorvet nr. 9, mens muligheden er der – for Farholt, Jensen OG Fjeldmose har galgenhumor og god musik nok til resten af vinteren. Det er med garanti kun på H9, at man i øjeblikket kan høre nogle liflige Povl Ramel-løjerligheder som “Køb ikke en zebra” og “Sushi”, og den slags bør man værne om.

(Michael Søby)