HÅNDTERING AF UDØDE

★★☆☆☆☆


Det bedste, man kan sige om Thea Hvistendahls HÅNDTERING AF UDØDE, er, at den er smukt fotograferet. Som gyser betragtet er den derimod temmelig kedsommelig, og enkelte gode lydeffekter og en smuk underlægningsmusik er desværre ikke tilstrækkeligt til at gøre HÅNDTERING AF UDØDE spændende. Historien fortælles tilmed uklart, men omhandler tre familier, hvis afdøde pludselig vender tilbage til livet.

Renate Reinsve, der vandt pris i Cannes for sin hovedrolle i den Oscar-nominerede “Verdens værste menneske”, forekommer nærmest forbløffende anonym i denne film. Så går det klart bedre for Anders Danielsen Lie, der også leverede den stærkeste præstation i “Verdens værste menneske” som hovedpersonens dødsmærkede ex-kæreste.

Filmens forlæg er af John Ajvide Lindqvist, og handlingen har man af indlysende grunde flyttet fra Stockholm til Oslo, uden at det dog gør filmen mere fængende.

Filmens mest ulækre scene – en syg kvinde, der kvæler en kanin foran kaninens ejer, en lille pige – er blottet for spænding og bidrager kun til at give publikum kvalme. Man har da heller ikke hørt om filmen, siden den fik premiere på Sundance Film Festivalen. Hvorfor denne ligegyldighed skal have dansk premiere, står også hen i det uvisse, når vi herhjemme stadig venter på væsentlige film som “American Fiction”.