H. C. ANDERSENS SAMLEDE EVENTYR

★★★★★☆

156 eventyr på godt og vel 100 minutter? Tja hvorfor ikke? På Mungo Park synes alt muligt, og Heinrich Christensens virituose iscenesættelse har tilpas meget galskab til at projektet bliver vellykket.

En kedelig kvindelig bibliotikar, en kikset medhjælper ved navn Leif Arne (Leffe) og en dorsk drønnert i jobtilbud får til opgave at markere H.C. Andersens fødselsdag på et lidet besøgt folkebibliotek.

Amanda Collin får sig et spektakulært Mungo Park-gennembrud som bibliotikaren, der måske ikke er helt så kedeligt endda, når lysterne først vækkes og temperamentet slippes løs. Hendes indædte opgør med H. C. Andersens kvindesyn ender som et af forestillingens højdepunkter.
Jonas Munck Hansen har nogle skønne døsige attituder, der leder tanken hen på Jørgen Ryg, og som koblet med hans veludviklede musikalitet bliver en genvinst for forestillingen.

Helt forrygende er Nicolai Jandorf – hvad enten han skal agere kejser eller skødehund, H.C. Andersen, edderkop – eller Leffe. Vi husker ham med glæde fra andre Mungo Park-forestillinger – ikke mindst den sublime "Boys Don’t Cry". Her får han lov til at vise spændeviden i talentet, og præstationen kunne sagtens udløse en teaterprisnominering.

På trods af en ikke ukritisk gennemgang af forfatterskabet efterlades vi med lysten til at læse eller genlæse en række af H. C. Andersen kendte og mindre kendte eventyr. Og det er måske i virkeligheden forestillingens største fortjeneste.