GRINDSTED REVYEN 2024

★★★★☆☆

Grindsted Revyen kom godt fra start sidste år med blandt andre erfarne revykunstnere som Flemming Jensen og Ann Hjort som trækplastre.

Derfor gjorde kommunen og lokale sponsorer også klogt i at bakke op om revyen fremadrettet, og der er heldigvis også forbedringer at spore i den nye revy, som igen i år spiller i Kulturhuset Grindsted Kinoteater.

Den alsidige unge revymand Lukas Birch har skruet tempoet en smule op i sin dynamiske iscenesættelse, og der klæder revyen. Han er heller ikke en ueffen tekstforfatter, men denne gang er det nok især som revyskuespiller, at han markerer sig. Han er kær som indvandrerdrengen, der deltager i integrationstest og optræder også som en nuttet gul ubåd i et musikmedley, der omfatter Beatles-sangen “Yellow Submarine”.

Hans fineste tekst er den smukke mor-datter vise “En enkelt time mere”, som forestillingens musikalske dynamo Anne Karin Broberg synger så betagende til en køn melodi af Thomas Pakula.

Anne Karin Broberg fører også an i en veloplagt Otto Brandenburg-hyldest, og tager generøst Birgitte Antonius under sine musikalske vinger i “En lille snak”. En moderne udgave af Marguerite Viby-klassikeren “Før vi fik bil” bliver dog lidt for stor en mundfuld for Birgitte Antonius.

Men sammen med Anne Karin Broberg, Daniel Lassen og Lukas Birch leverer hun forestillingens sjoveste nummer – vittigt forfattet af Ulla Jessen: Et rædsomt familieorkester, der fremfører en hyldest til Grindsted på så falsk og frygtelig en måde, at lattertårerne triller.

Daniel Lassen synes i år allerbedst i “Ka’ det være så svært?”, som han skrev sidste år til Sønderborg Revyen, hvor nummeret blev fremført af Karsten Jansfort. Lassen er også i år velsignet med nogle herligt kuriøse parykker, der ofte står i grel kontrast til hans sceniske elegance.

Orkestret i GRINDSTED REVYEN 2024 består også i år af kapelmester Brian Svendsen, John Skou på bas og trommeslageren Sten Elten. Sammen sørger de for en solid musikalsk opbakning til de fire skuespillere, der også nyder godt af Anders Kruses og Lukas Birchs scenografi, som dog gerne må kunne lidt mere til næste år.

Der er stadig plads til forbedringer i Grindsted, men revyen synes at være på rette vej, og det er der grund til at glæde sig over.

(Michael Søby)