GRÆSTED REVYEN 2024

★★★★★☆


På Græsted kro modtages man af et opmærksomt personale, og her er man altid sikret mørt kød, nye kartofler og en god brun sovs som en del af deres lækre revybuffet. Man har således både smil på læben og mæthed i maven allerede ved revystart.

Men smilet bliver både til grin og latter i løbet af aftenen, for det er tre garvede scene-charmører, der optræder på slap line i år. Krofatter René Richardt er i hopla, hvad enten han spiller Bamse (uden kylling og ælling) eller til musikken fra Gnags’ “Mr. Swing King” agerer “Løsgænger”. Sidstnævnte skrevet af Carl-Erik Sørensen, der sidste år blev kåret som årets revyforfatter for hans bidrag til blandt andet Græsted Revyen.

Også i år er hans ordlege i særklasse – inklusiv “Ikke tid til”, hvor René Richardt, Jesper Lohmann og Farshad Kholghi synger om kommunalt ansattes trængsler med bureaukrati på bekostning af public service. Melodien – en sand ørehænger – er Thomas Pakula mester for.

Elvis-sangen “Are You Lonesome Tonight?” bliver i Carl-Erik Sørensens udgave til “Er du langsom i nat?”, hvilket unægtelig gør den sjovere – især når den croones af Jesper Lohmann med vibrerende hofte og åbenstående skjorte. Som han står der i skriggult og synger smægtende for de gråmelerede publikummer, kan det kun være et spørgsmål om tid, før nogen får lyst til at skyde papegøjen.

Jesper Lohmanns “Nytårstalen” udleverer Kong Frederiks begrænsede talegaver til latter, men Lohmann formår heldigvis at spille rollen nænsomt.

Farshad Kholghis tekster synes umiddelbart ikke helt egale, men de får dog skuespilleren Farshad Kholghi til at fremstå bedre end nogensinde. Hans sproglige ekvilibrisme og hans fysiske komik er blevet finpudset, og både den lidt for lange “Ferie” samt “Fluen” leveres med nerve og præcision.

Kapelmester Henrik Schrøder står i spidsen for den velspillende trio The Late Night Orchestra, og med John Batz som sparringspartner finder Græsted Revyen 2024 i mere end een forstand melodien.

(Michael Søby)