GRÆSTED REVYEN 2023

★★★★☆☆

Efter et års ufrivillig pause på grund af sygdom er Græsted Revyen gudskelov tilbage. For vi kan slet ikke undvære dens helt særlige blanding af rustik hygge og anarkistisk galskab.

Med Gordon Kennedy som iscenesætter har den gakkede humor gode kår, og et veloplagt 3-mands orkester (“Late Night Orchestra”) anført af kapelmester Henrik Schrøder sikrer ligeledes en høj musikalsk standard.

På scenen i revymutter Vibe Pock-Steens farveglade scenografi møder vi tre garvede revyfolk.

Aftenens frygtløse primadonna Sofie Stougaard tager os igennem sit eget soloshow med forsikringer om, at indslagene er “Aldrig set før”. Denne titel er med vanlig selvironi også blevet Græsted Revyens undertitel, og nummeret tilskrives Carl-Erik Sørensen, der i det hele taget fremstår som revyens mest træfsikre revyforfatter. Ikke mindst hans tekster til mini-musicalen “Stuegang”, der bliver en bidende kommentar til alverdens stor-hospitaler, gør stor lykke. “Bring Him Home” fra “Les Miserables” kommer således til at hedde “Ta’ mig med” for der, hvor regnbuen ender, finder man naturligvis et privathospital.

Farshad Kholghi morer kosteligt i en måske lidt for lang monolog, som han selv har skrevet, om en mand, der får et kæledyr. Historien lader sig ikke genfortælle, men via Farshad Kholghis herlige grimasser køber vi selv den mest usandsynlige handling. Farshad Kholghi kan også synge Elvis-sange og andre store evergreens, og så er det lykkeligt, at han ikke altid skal pålægges indvandrer-roller, men at den rolle i Lukas Birchs sketch “Lynintegration” er overladt til René Richardt.

Revyfatter René Richardt har selv skrevet et par Shorties om henholdsvis “Mad på minutten” og “Sex på minutten”. Med vid skildrer han hvilke udfordringer, som begge dele kan være forbundet med i vor tid. Han fremstår naturligvis på hjemmebane som en af de nu tre “Blues Brothers”, og i den føromtalte mini-musical “Stuegang” er han øm som hårdtarbejdende sygeplejerske i 30’erne.

René Richardt og kompagni formår med andre ord at levere varen denne lune sommeraftenen, og både de dygtige kokke i køkkenet og de sympatiske unge tjenere på gulvet har deres andel i, at man virkelig nyder GRÆSTED REVYEN 2023.

(Michael Søby)