GØNGEHØVDINGEN

★★★★☆☆

Det muntre og musikalske teaterselskab Figaros fejrer et imponerende 20-års jubilæum med klassikeren GØNGEHØVDINGEN – på syngende grund. En flot og festlig forestilling i vanlig gakket stil – en “respektfuld respektløs” nyfortolkning af Carit Etlars populære roman produceret i samarbejde med Den Ny Opera. Det giver Lisbeth Kjærulff mulighed for at spille dronning, hvilket naturligvis fører til nattens dronnings berømte arie, som Kjærulff stadig mestrer. 

Kristian Jensen og Hans Dueholm er begge veloplagte som henholdsvis GØNGEHØVDINGEN og hans tro væbner Ib. Synge kan de begge – smukt ledsaget af kapelmester (og orkester!) Allan Dahl Hansen, der også giver den skuespiller, når behovet opstår. Det gør det heldigvis på Taastrup Teater denne aften.

Mænd i dametøj – og omvendt – er også i år en del af pakken, hvilket passer fint ind i tidsånden. De prægtige kostumer kommer til deres ret uanset køn, størrelse og alder. Selv efter 20 år synes Figaros stadig at være med på noderne. 

Et jubilæums-potpourri gør lykke, men måske burde man lave en selvstændig forestilling, hvor de fik fortalt Figaros’ historie sideløbende med sangnumre fra alle deres forestillinger. Det fortjener folkene bag Figaros nemlig.

(Michael Søby)