GOD IS A BULLET

★★★☆☆☆

Nick Cassavetes er søn af parret Gena Rowlands og John Cassavetes, hvis karrierer kulminerede i “En kvinde er under indflydelse” med Oscar-nominerede indsatser som henholdsvis stjerne og instruktør. Nick Cassavetes spillede selv en mindre rolle i filmen, og efter en kort sportskarriere genoptog han filmkarrieren og opnåede sidst i 90’erne en vis respekt som instruktør af film som “Unhook The Stars” og “She’s So Lovely”.

I 2004 fik han sin største kassesucces med den skamløst sentimentale “The Notebook”, som han da også selv har lagt afstand til, men som dog rummer et par smukke skuespillerpræstationer af James Garner og Nick Cassavetes mor, Gena Rowlands. Siden har der været langt mellem snapsene for Nick Cassavetes, og GOD IS A BULLET bekræfter kun, at han rent kunstnerisk stadig befinder sig i forældrenes skygger.

Men i det mindste byder GOD IS A BULLET vores gæve landsmand Nikolaj Coster-Waldau på en lidt anden type rolle, end vi sædvanligvis ser ham i herhjemme. Han har tidligere samarbejdet med Nick Cassavetes på den romantiske komedie “The Other Woman” fra 2014. Denne gang spiller han Bob, en forpint betjent, der har mistet sin hustru til en satanisk kult, som nu har kidnappet hans datter. Bob beslutter sig for at finde datteren og han får hjælp af Case Hardin (Maika Monroe), den eneste kvinde, der nogensinde er undsluppet den barbariske kult. På vejen møder de Jamie Foxx (der stadig har svært ved at leve op til Oscar-triumfen i “Ray”) i rollen som “færgemanden”.

GOD IS A BULLET er domineret af en dyster stemning, og stort set alle de medvirkende spiller usympatiske tabere, og så kan to-en-halv time godt virke som ulidelig lang tid. Og når så udbyttet af filmen forekommer så pauvert, er der næsten kun tilbage at glæde sig over, at Nikolaj Coster-Waldau i det mindste udfører sin hovedrolle upåklageligt.