GHOSTBUSTERS: FROZEN EMPIRE

★★★☆☆☆

Trods blandede anmeldelser blev “Ghostbusters: Afterlife” (den første af de nye Ghostbuster-film) en uventet publikumssucces og det har nu fået følger. GHOSTBUSTERS: FROZEN EMPIRE er en realitet, og opskriften er stadig at blande komik og effekter, som man så tilsætter en ordentlig dosis nostalgi.

Den selvnuttede Paul Rudd er atter tilbage i rollen som spøgelsesjægeren Grooberson, og han får selskab af Ghostbuster-veteraner som Bill Murray, Ernie Hudson og ikke mindst Dan Aykroyd. Men også den yngre generation er tilgodeset på rolleliste i form af Finn Wolfhard og Mckenna Grace. For New York er ved at fryse til is, så alle generationer må stå sammen for at forhindre katastrofen.

Den forrige films manuskriptforfatter Gil Kenan har denne gang overtaget instruktørtjansen, mens Jason Reitman står anført som filmens producent. Han har naturligvis dedikeret filmen til sin far Ivan (Reitman), der instruerede den allerførste “Ghostbusters” for 40 år siden.

GHOSTBUSTERS: FROZEN EMPIRE synes umiddelbart ret forudsigelig, men også med en vis friskhed i tonen, der gør, at filmen momentvis forekommer ganske levende.