FURIOSA: A MAD MAX SAGA

★★★☆☆☆

Instruktøren George Miller kan ikke slippe sit Mad Max-univers, og det kan publikum heller ikke. Hans forrige værk “Mad Max: Fury Road” blev tilmed overøst med Oscar-priser, hvilket set i bagspejlet nok var rigeligt generøst. Den kvindelige hovedkarakter “Furiosa” fascinerede dog det meste af kloden, og nu folder han for alvor hendes historie ud i sin seneste film FURIOSA: A MAD MAX SAGA.

Alyla Browne spiller Furiosa som barn, men Anya-Taylor Joy overtager rollen, da Furiosa er blevet voksen. Begge gør det godt, og man må i den grad erkende, at Furiosa ikke har haft nogen let gang på jorden, og at hendes navn bestemt ikke er tilfældigt.

FURIOSA: A MAD MAX SAGA udmærker sig især ved nogle flotte ørkenlandskaber, men med en spilletid på henved to-en-halv-time, så bliver også denne action-film alt for lang. Det er både godt og ondt, når aldrende magtfulde filmskabere som George Miller får lidt for frie tøjler til at lave film, for så får deres film vokseværk, og begrænsningens kunst mestrer George Miller i al fald ikke.

Dermed ikke sagt, at man keder sig, for det er heldigvis en del stærke passager undervejs, men man udmattes længe inden, at filmen er forbi, og det er da synd for alle parter.