FIVE NIGHTS AT FREDDY’S

★★☆☆☆☆


Filmatiseringer af computerspil byder sjældent på store kunstneriske kvaliteter, og FIVE NIGHTS AT FREDDY’S er bestemt ingen undtagelse. Filmen er livløst instrueret af Emma Tammi, og nærmest blottet for originale indfald.

Josh Hutcherson (“Hunger Games”) virker uhyre velplaceret som en dorsk og håbløst uinteressant mand, der forsøger at tage sig af sin lillesøster Abby (Piper Rubio) samtidig med, at han har påtaget sig jobbet som nattevagt på det mærkværdige madsted “Freddy Fazbear’s Pizza”. Det viser sig dog, at stedets tøjdyrs-maskotter er alt andet end ufarlige.

Matthew Lillard optræder som hans slibrige chef og Elizabeth Lail er den i denne sammenhæng obligatoriske blonde babe. Filmens livstrætte 80’er-æstetik manifesterer sig i datidens ungdomsidol Mary Stuart Masterson, der aldrig var nogen stor skuespiller, men som her i al fald er den eneste, der fortjener betegnelsen “skuespiller”.


FIVE NIGHTS AT FREDDY’S er så uinspireret et værk, at det ligefrem støver i filmen, så kan man holde sig vågen, er det en bedrift i sig selv…