FELIX OG DEN SKJULTE SKAT

★★★★☆☆

Animationsfilmen FELIX OG DEN SKJULTE SKAT er ikke en fortsættelse af den kinesiske kattekilling-film “Felix på nye eventyr”, men derimod en selvstændig canadisk animationsfilm instrueret af Nicola Lemay.

FELIX OG DEN SKJULTE SKAT (“Félix et le trésor de Morgäa”) er hendes første biograffilm af spillefilmslængde, og med en varighed på under halvanden time synes den perfekt afstemt i forhold til målgruppen – de skolemodne børn.

Mens hans enlige mor er taget på cruise for at hvile lidt ud, tager den 12-årige Felix (kækt speaket af Frederik Thoft) afsted på eventyr i håb om at finde sin far, der forsvandt på havet for to år siden. Med sig har han en pensioneret fisker (hyggeligt fremstillet af Dick Kaysø) samt katten Bølle, der tror den er en hund, og en papegøje med et ben og hang til kleptomani. Sammen med en gruppe vilde kommer de til en helt speciel ø med et underjordisk samfund, hvor der gemmer sig en kostbar skat.

FELIX OG DEN SKJULTE SKAT er dejlig uprætentiøs underholdning med skægge figurer og ganske dynamisk animation uden at forfalde til effekter. Ud over at glæde sig over Dick Kaysø, gør også Benjamin Kitter indtryk som faderen, og både Allan Hyde og Henrik Koefoed lyser op i mindre roller.

FELIX OG DEN SKJULTE SKAT er et glimrende alternativ til Hollywoods bud på animationsgenren – og har tilmed et hjertevarmt budskab bag løjerne.