FAST & FURIOUS X

★★★☆☆☆

Instruktøren Louis Leterrier er manden bag den efter sigende næstsidste film om de hurtige og de rasende. Film nummer 10 er ikke værre end så mange andre film i serien, men Louis Leterrier har stadig til gode at skabe en god film.

Bevars, der er gode momenter i filmen: Rørende men alt for korte gensyn med Helen Mirren og Rita Moreno. Imponerende location-optagelser bl.a. i Brasilien og Italien. Samt flot eksekveret sekvens med en rullende bombe, men man har svært ved at nyde den, fordi den forbandede bombe smadrer store dele af Rom, en af verdens smukkeste byer.

Vin Diesel er tilsyneladende løbet tør for … Diesel (?) i rollen som Dom, og hans rival Dante, spillet af Jason Momoa, stjæler uden problemer opmærksomheden. Charlize Theron og Michelle Rodriguez byder på en vaskeægte bitch fight, mens John Cena optræder med vanlig selvtillid og et humoristisk glimt i blikket. Scott Eastwood har desværre for lidt at lave, og Brie Larson virker decideret malplaceret. Bedst fremstår faktisk Leo Abelo Perry som Dantes lille søn.

Man bør overveje, om man vil se FAST & FURIOUS X nu , for slutningen af denne film er dybt utilfredsstillende, og minder om et afsnit fra en dårlig tv-serie. Fortsættelse følger…