EXPEND4BLES

★★★☆☆☆

Hvis man synes, at dyrene i Jurassic Park lignede noget fra en anden tid, så er det for intet at regne imod, hvordan man oplever de medvirkende i EXPEND4BLES (“The Expendables 4”).

Sylvester Stallone har stadig førertrøjen på i rollen som Barney Ross. En hårdt slående karakter opkaldt efter den legendarisk bokser, som var forbilledet for Stallones Rocky.

EXPEND4BLES er actionteamet, der bliver tilkaldt, når alle andre muligheder er udtømt, og det samme kan man sige om skuespillerholdet, der foruden Stallone tæller Dolph Lundgren (nu med patetisk frisure), Megan Fox, Jason Statham og 50 Cent!
Anakronismer, der nægter at indse, at de er gået i stå i deres karrierer, og som uden værdighed malker ethver tænkeligt filmprodukt for den sidste dollar.

Handlingen forekommer ikke ikke bare underordnet, men komplet ligegyldig, for intet virker troværdigt, når EXPEND4BLES rykker ud. Deres reaktioner på kvinder virker ligeså ude af synk med samtiden, som deres spillestil, og kun nostalgi kan redde EXPEND4BLES i biograferne. Det svælger filmens instruktør Scott Waugh også skamløst i, så filmen vil muligvis glæde fraskilte livstrætte mænd med junk food menuen klar foran storskærmen.

Men vi havde faktisk ikke behov for den i de danske biografer, selvom den ikke er værre end så meget andet gammeldags action-ævl.