ET JULEEVENTYR (Odense Teater)

★★★★★☆

Charles Dickens’ ET JULEEVENTYR er i Jack Thornes bearbejdelse blevet til en storartet co-produktion mellem Aarhus Teater og Odense Teater. Nu er det blevet Odense Teaters tur til at præsentere forestillingen for det lokale publikum med en række af Odense Teaters fortræffelige skuespillere på Store Scene.

Jacob Schjødts iscenesættelse får på diskret vis pustet støvet af en litterær klassiker uden at forråde den, og i Benjamin La Cours scenografi er der både plads til gammeldags julehygge og moderne magi – godt understøttet af et velfungerende lyd- og lysdesign.

Karin Betzs kostumer har stilfærdig originalitet i datidens snit, og musikken af Marie Koldkjær Højlund, Anders Boll og Steffen Lundtoft gør nutiden mere påtrængende, og indikerer, at forandringer er nødvendige.

Mikkel Bay Mortensens Scrooge virker ikke bare træt af julen, men også skuffet over det liv, han er endt med at få. Det forstår man sådan set godt, for hans elskede Belle, varmhjertet og intelligent fremstillet af Cecilie Gerberg, er i sandhed en drømmekvinde i en virkelig verden. Men fordi Scrooge fortryder sit valg, er det ikke ensbetydende med, at Belle har det i en 2023-opsætning.


Niels Skovgaard Andersen får givet den unge Bob en spirituel glød. Man mærker, at der er noget på spil for den unge Bob, for sønnen Tim er ikke rask.

Men ingen problemer er så store, at de ikke kan løses med det rigtige julesind, og derfor bør man tage hele familien (i al fald fra 6 år og op!) med til ET JULEEVENTYR. Det hjælper virkelig på julehumøret med en tur i Odense Teater.

(Michael Søby)