ET JULEEVENTYR (Eventyrteatret)

★★★★★☆

Eventyrteatrets årlige juleforestilling er igen i år en opdatering af Charles Dickens udødelige juleeventyr. En grundlæggende ret dyster historie, men som i Bo Skødebjergs bearbejdelse og iscenesættelsen passer godt til børnene på scenen.

Stuart Goodsteins sange får det optimale ud af Eventyrteatrets dygtige sangere og man kan med fordel købe forestillingens soundtrack i salen. Især pigerne får lov til at funkle med flotte sangstemmer i år, mens drengene øser af scenisk charme, der meget vel kan være ægte skuespillertalent.
Spillelysten har de alle tilfældes, så teaterdirektør Susanne Vognstrup kan også i år være stolt af hver eneste en.

Casper Crump skabte en herlig grum Scrooge ude på Frilandsmuseet for nogle år siden.Tue Alleslev Lange er på Eventyrteatret en meget menneskelig Scrooge, som forståeligt nok aldrig har glemt sit livs Bella, når hun synges så flot af Freja Larsen.

Bertil Eliassen spiller Bob Cratchit med god energi, og Andrea Sofie Dalsgaard Milholt såvel som Laurits Frederik Hjertholm finder fine udtryk som Bobs børn, Lille Tip og Peter. Carl Løber Roliggaard har desuden lune som drengen Jack. Noemi Mannov formår ligefrem at gøre et sympatisk indtryk som den kække Vick.
Christine Brincker har kælet for kostumerne, så selv Scrooges gamle slåbrok er en fornøjelse at se på.

Scenografen Ane Løkken får også skabt julestemning på scenen – uden at de mange unge optrædende falder ned i orkestergraven.

Julehumøret er med andre ord en realitet efter en times tid i Glassalen, Eventyrteatrets magiske hjem.

(Michael Søby)