ENGLEMAGEREN

★★☆☆☆☆


Julie R. Ølgaard nøjes ikke med at spille den kvindelige hovedrolle i gyseren ENGLEMAGEREN. Filmen bygger også på hendes ide, hun har skrevet manuskriptet sammen med Yusuf Othman, hun har produceret filmen og så er hun medinstruktør på filmen i et samarbejde med Esben Tønnesen. En (måske lidt for) stor arbejdsopgave at dømme efter det samlede resultat.

Udgangspunktet er hverken værre eller bedre end i så mange andre af tidens gysere. Kriminalbetjenten Laura, som har specialiseret sig i kriminalitet på nettet, er har været sygemeldt som følge af en fødselsdepression. Hun lokkes tilbage før tid af en sag om en seriemorder, der dræber kvinder, som har fået foretaget en abort.

Roland Møller er den ufrivillige kollega, der langsomt får respekt for hendes dygtighed, Christopher Læssø spiller kæresten, som må leve med, hvad den nye sag gør ved hans elskede, Stine Stengade agerer den travle chef med de hurtige beslutninger og Andrea Vagn Jensen optræder som ualmindelig kærlig mor. Rutinerede indsatser, der ikke desto mindre har svært ved at hæve sig over det klichétunge materiale.

Der er dog allerede tidligt huller i plottet, som gør, at det hele desværre virker ligegyldigt, og ENGLEMAGEREN bliver derfor reduceret til at være en monument over en masse skønne spildte kræfter. Endnu et eksempel på, at den danske filmbranche bruger for mange ressourcer på en filmgenre, der åbenlyst ikke gør noget godt for kreativiteten, men blot imiterer allerede eksisterende værker.