EN VILD FAMILIE

★★★★★☆

Silje Evensmo Jacobsen har med EN VILD FAMILIE skabt en af filmsæsonens smukkeste dokumentarfilm. I forunderlige sanselige billeder fortæller den historien om ægteparret Payne, der lever i landlig idyl i en norsk skov sammen med deres børn, der alle modtager hjemmeundervisning.

Men et dødsfald ændrer hele forudsætningen for denne idyl, og pludselig er alle nødsaget til at indstille sig på de nye tider, der også involverer skole og iPADs samt alt det, der følger med.

EN VILD FAMILIE bliver en virkelig hjerteliggribende beretning om, hvordan en drøm må tilpasse sig livets barske realiteter, men også om, hvordan noget smukt og sandt også kan opstå ud af disse ændrede livsvilkår.

Silje Evensmo Jacobsens nænsomme skildring omfatter samtlige familiemedlemmer og man forstår i den grad hver enkel – fra den lille dreng, der bare elsker naturen og den ældste datter, der forlod sin søskende til den forpinte og rådvilde far, der med sin udenlandske baggrund også føler sig som en del af en anden verden.

Kleenex bør medbringes, selvom EN VILD FAMILIE heldigvis undgår letkøbt sentimentalitet for i stedet blot at favne sine karakterer med visuel poesi og stilfærdig ømhed.