Carl Nielsen Salen i Odense Koncerthus danner den perfekte ramme om teaterkoncerten EN VERDEN AF MUSICALS. Her forgylder fire erfarne musical-solister højdepunkter fra musicalens historie med det fortræffelige Odense Symfoniorkester i ryggen i et smukt samarbejde med Odense Teater.
Anders Gjellerup Koch slår tonen an med konferencierens vise fra “Cabaret”, hvorefter Odense Symfoniorkester giver os en udsøgt ordløs introduktion til “West Side Story” under ledelse af dirigenten Henrik Svenning. Anders Koch og hans tre kolleger sørger for, at vi også får lidt at vide om de musicals, vi hører og han får selv lov til at lufte sin stemmepragt i solosange fra “Chess” og “Jesus Christ Superstar”.
Sopranen Frederikke Vedel giver os nogle nydelige bud en række musical-klassikere. Hendes stemme kommer egentlig mest til sin ret i det festlige “My Fair Lady”-medley, mens hendes kokette forsøg med “Musens sang” fra Mød Mig på Cassiopeia” mangler sjæl. Selvom Vedel helt indlysende har et større stemmemæssigt register end Bodil Kjer havde i filmen, kom Vedel ikke i nærheden af den inderlighed, der kendetegnede Bodil Kjers Bodil-belønnede præstation.
Sara Gadborg gav “Evita” en dejlig kropslighed, og fik tydeligvis mange nye fans for sin pragtfulde udgave af hovedsangen fra den svenske musical “Som i himlen”. Et genhør med hendes uforlignelige version af “Beauty School Dropout” havde bestemt ikke skadet, og man fik også en vild lyst til at se og høre hende i “Gypsy”, en af de største amerikanske musicals nogensinde, der aldrig for alvor har fået en chance i Danmark.
Lars Mølsted har en af de smukkeste mandestemmer indenfor musical-genren, og vi får heldigvis også et af hovednumrene fra “Klokkeren fra Notre Dame”, der indbragte ham en Reumert. Sammen med de øvrige solister bidrager han også til et festligt potpourri over sange fra “Singin’ In The Rain”.
Aftenens program er sammensat med god smag, og forståelse for de fire medvirkendes personlige kvaliteter. Pelle Nordhøj Kanns stilfulde iscenesættelse sørger også for en humoristisk tone, når de medvirkende interagerer med hinanden, og kun en enkelt gang forstyrrede det selve fremførelsen af et nummer.
Skulle man ønske sig noget i fremtiden, kunne det være et program med flere specialiteter fra musicalgenren eller kendte sange fra mindre kendte musicals. Så kan det være man skal være i en mindre sal, men det burde også kunne lade sig gøre med de muligheder, som man p.t. har på den front i Odense.
(Michael Søby)