EN VÄRLD AV SKIFS

★★★★★☆

Amiralen er navnet på et af Malmøs mest populære underholdningsetablissementer, hvor man kan nyde en udsøgt tre-retters menu forud for et flot sceneshow. Denne aften virkede dog som noget ganske særlig, for showets midtpunkt var selveste Björn Skifs, en af Sveriges mest skattede entertainere.

Björn Skifs blev for alvor kendt udenfor Sverige, da han kvalificerede sig til Det Internationale Melodi Grand Pris (i dag også kendt som Eurovision) med den smukke ballade “Det blir alltid värre framåt natten”, som han også denne aften sang med en oprigtig alvor, der stadig gør indtryk. I Grand Prix finalen var han til det sidste usikker på, om han skulle synge på svensk eller engelsk, så da han endelig skulle synge, gik det galt med teksten. Men i Amiralen forsonede han sig endelig med fadæsen ved at få publikum i salen til at synge med på den forkerte udgave. Den, der ler sidst, ler bedst! Netop fordi Björn Skifs har så udpræget en selvironi, elsker publikum ham i dag mere end nogensinde.

Man føler sig også overbevist om, at hvis nogle de anmeldere, der i sin tid var hårde ved hans første one-man-show (der udspillede sig på en lille øde ø med en enkel palme), så havde de overgivet sig denne aften, for der er i dag tilsyneladende intet som Björn Skifs ikke kan på scene. Kroppen vibrerer hele tiden af den musik, der gudskelov blev hans liv, som han også konkluderer i forestillingens betagende ekstra-nummer,

I Danmark er vi nok ikke tilstrækkelig bevidste om, hvor dygtig en skuespiller Björn Skifs med tiden har udviklet sig til at være – også på film og TV, og han har blandt meget andet spillet overfor Sanne Salomonsen i en dansk/svensk spillefilm. Han mestrer både sketch og parodi, men er denne aften allermest virtuos i en raffineret sang- og danseduel med en filmudgave af sig selv. Nummeret er baseret på “Well, Did You Evah!” (fra Cole Porter-musicalen “DuBarry Was A Lady”), der blev udødeliggjort i filmen “High Society” af Frank Sinatra og Bing Crosby.

Også som visesanger imponerer Skifs i en lille fin “Lovsång till spriten”, men kan også stadig trykke den af i “Hooked On A Feeling”. Det er dog “Michelangelo”, som heller ikke hans danske fans har glemt, at han for alvor får folk op af stolene – godt hjulpet af to velsyngende unge sangerinder samt et gævt humoristisk orkester.

EN VÄRLD AF SKIFS er kyndigt og kærligt iscenesat af Skifs hustru, og sønnens kunst kan man nyde ved ankomsten eller inden forestillingen i et af foyerens sidelokaler. Men aftenens stjerne er og bliver Björn Skifs, der denne aften viste, at han har fortjent sin plads blandt nordens største entertainere.