ELEMENTÆRT

★★★★☆☆


Pixar og Disney forener kræfter i ELEMENTÆRT, der pudsigt nok handler om to modsætninger – ild og vand – der mod al sund fornuft drages mod hinanden.

Den iltre ildpige Ilena møder således en kæk og kejtet vand-knægt ved navn Evan, der ufrivilligt er ved at lukke hendes fars arbejdsplads. Men de får hans chef Sus til at udsætte lukningen, og sammen forsøger Ilena og Eva at klare ærterne i Element City.

En ambitiøs ide forløses flot rent teknisk, men måske er ELEMENTÆRT ikke fuldt ud så charmerende som de bedste værker fra såvel Pixar som Disney?

Instruktøren Peter Sohn hører også blandt filmens manuskriptforfattere, og han kan også være tilfreds med den danske lydside.

Zelma Lewerissa lyder således ganske kær på lydsiden i rollen som Ilena, og Alvin Olid Bursøe (nomineret til cphculture.dks pris for sin hovedrolle i “Arven” på Det Kongelige Teater) er ikke til at stå for som den tårevædede Evan.

Nukâka Coster-Waldau formår at markere sig som Lucinda, og som Rebekka gør Jeanne Boel ligeledes et vis indtryk. Helt i særklasse er Tina Gylling Mortensen som den overdådige Sus, men hun formår efterhånden at forgylde alt hvad hun arbejde med. Det ene øjeblik Brecht og Molière på teaterscenerne, det andet øjeblik kagemamma i Christian Lollikes filmdebut, og nu en hårfager boss i Element City.

I det hele taget er der meget godt at sige om ELEMENTÆRT, der, selvom den ikke fremstår som en øjeblikkelig klassiker, stadig er et resultat af kreativt og konstruktivt arbejde på så mange fronter.