EKSPEDIENTERNE

★★★☆☆☆

Dramatikeren Line Knutzons absurde verdensbillede crasher atter med virkelighedens barske realiteter, og resultatet er endnu en spøjs miniforestilling, der denne gang udspiller sig i en butik med usælgelige varer.

Det bliver kunne værre af, at ingen af EKSPEDIENTERNE hverken synes at have flair for indretning eller kundebetjening. Ekspedienten bryder sig faktisk slet ikke om at skille sig af med varerne, og ekspeditricen foretrækker derimod at forære kunderne varerne. Enhver form for fornuft er således fordampet og forduftet, og så kan det i grunden være lige meget om dørstopperen og osten står ved siden af hinanden på varehylden.

Line Knutzon har denne gang fået assistance med manuskriptet af forestillingens iscenesætter Elisa Kragerup, og replikkerne er stadig bedre end strukturen. Man nyder dog et mentalt frikvarter i dette absurde univers, hvor selv lokalradioens blanding af bizarre nyheder og groteske navne på sange og sangere bliver en fornøjelse.

Mikkel Arndt spiller med en dynamisk maskulin foretagsomhed, der ret ofte afslører ekspedientens håbløs ubehjælpsomhed, og den stærkt savnede Tilde-Maja Fredriksen virker som et væsen fra en anden verden, der simpelthen ikke forstår, hvad der foregår omkring hende, og da slet ikke når det mansplaines af ekspedienten.

EKSPEDIENTERNE bliver aldrig stor kunst, men selv en lille skæv forestilling får sin berettigelse, når den vækker lattermusklerne.

(Michael Søby)