DUNE: DEL 2

★★★☆☆☆

Er anden del af Denis Villeneuves DUNE-saga på højde med første del og måske endda bedre? Rent teknisk kan man mene, at den er på nogenlunde samme høje niveau som den første film, der udløste Oscars for filmfotografering, klipning, lyd, filmkulisser, visuelle effekter og musik.

Men da filmen rent dramatisk ikke er medrivende som etteren (den første time i Del 2 slæber sig afsted), skal man bestemt ikke tage det for givet, at DUNE: DEL 2 gentager den bedrift.

Denis Villeneuve har også taget en stor chance ved ikke at afrunde sagaen med 2. del, men lægger derimod op til en treer, selvom financieringen langt fra er på plads.

Timothée Chalamet forsøger at gøre Paul Atreides mere maskulin denne gang, men han er altså bedre til at spille den forvoksede dreng i familiemusicalen “Wonka”.

I DUNE: DEL 2 genforenes Paul med Chani og fremenerne, men behovet for hævn over dem, der dræbte hans familie, bor stadig i hans hjerte. Han må gøre op med sig selv, om han vil følge sit hjerte eller gøre sin pligt.

Timothée Chalamet og Zendaya har en vis kemi sammen, og både Austin Butler og Javier Bardem formår at brænde igennem trods de spektakulære omgivelser. Mest tyngde i replikken har dog Charlotte Rampling, som man desværre kun aner gennem hendes flotte men rigeligt hemmelighedsfulde kostume.

Det ville være trist, hvis DUNE: DEL 2 blev sidste episode i denne eventyrlige filmserie, men omvendt kommer man ikke uden om, at Denis Villeneuve Oscar-nominerede canadiske film “Incendies” stadig er hans fineste bedrift.