DUMB MONEY

★★★☆☆☆

Craig Gillespie fik en overraskende god film ud af skøjte-dramaet “I, Tonya”, og han har egentlig også haft nogenlunde heldig hånd med DUMB MONEY, der har et tankevækkende manuskript af Lauren Schuker Blum og Rebecca Angelo baseret på Ben Mezrichs “The Antisocial Network”.

Bøvede skuespillere som Paul Dano, Seth Rogen og Pete Davidson er ganske godt placeret i rollerne som nogle internet-nørder, der hver på deres måde bliver påvirket af GameStop-aktiernes himmelflugt i 2021. Lige indtil Wall Street tager kampen op.

Skal man nyde en film som DUMB MONEY, hjælper det, hvis man rent faktisk interesserer sig for penge og svindel – to sider af samme sag vil nogen mene.

I længden bliver det dog trættende at se nogle stadig mere griske mennesker blive rigere og rigere, og helt på niveau med Oliver Stones “Wall Street” kommer DUMB MONEY aldrig.

Men som filmisk statusrapport for Wall Streets økonomiske udfordringer i de seneste år går den an. Og ligesom Oscar-vinderen “Parasite” afspejler den en ulmende vrede i en stadig mere aggressiv underklasse, der før eller siden går til angreb på magtens elite efter at være blevet røvrendt af samme i årtier. Tendenser vi også genkender herhjemme.