DRACULA

★★★★★☆

Vejrudsigter bør aldrig afholde et potentielt publikum fra at se teater – heller ikke udendørsteater, men betyder blot, at man lige skal finjustere påklædningen. Ingen har således en undskyldning for at afholde sig fra at tage til Holbæk, hvor Sjællands Teater p.t. byder på en umådelig munter udgave af “Dracula” – en fjern slægtning til “Rucola”?

Holbæk Museums hyggelige gårdhave danner den perfekte ramme om en rap modernisering af Bram Stokers bloddryppende klassiker. Den begavede revykunstner Rasmus Krogsgaard, der atter er nomineret til årets Dirch i forbindelse med Revyernes Revy, er også en glimrende forfatter, og DRACULA hører blandt hans sjoveste manuskripter.

Historien forekommer på een gang loyal mod originalmaterialet og helt vildt gakket. Helten Van Helse er naturligvis hvidløgselskende veganer, og Christian Damsgaard spiller ham (såvel som indelukket kæreste og velvoksen stuepige) sprudlende veloplagt. Brian Kristensen er en herlig slimet og slibrig Dracula, direktør i Blodbanken, der naturligvis ligger i Transaktionien. Men også Brian Kristensen gør god fyldest i mindre roller.

Iscenesætter Joy-Maria Frederiksen, der åbenbart ikke kan gøre noget forkert i denne sæson, følger triumfen fra Cirkusrevyen op med denne detaljerige gyser-farce. Forestillingen kulminerer i et hæsblæsende ridt, hvor Pernille Schrøders farverige vampyr-frue synes i fare for at ryge ud af den særdeles skrøbelige drosche, og Van Helsens hest viser sig at være en skabning med sit helt eget liv.

Joy-Maria Frederiksen er også garant for, at ingen kvinderoller bliver ligegyldige, og det kommer både Pernille Schrøder og den talentfulde Maria La Cour til gode. Sidstnævnte som verdens måske første influencer, og ligeså viduderligt irriterende som nutidens ditto.

Kirsten Brinks idemættede scenografi udnytter tilsyneladende alle mulighed, og de overdådige kostumer kulminerer i nogle usædvanlige store og levende løg! Den uforlignelige komponist og kapelmester Lars Fjeldmose præsenterer os blandt andet for et orgie af lydeffekter.

Så se nu lige at komme afsted – I vil ikke fortryde det.