DET PORØSE MENNESKE

★★★☆☆☆

Scene42 og Sydhavn Teater er gået sammen om at producere forestillingen DET PORØSE MENNESKE, som spiller i Østre Kapel på Vestre Kirkegård få minutters gang fra Sydhavn Station.

Scenografen Marie Rosendahl Chemnitz udnytter fikst de fysiske muligheder i rummene assisteret af Charlotte Petersens animationer og Lola Ajimas sanselige musik. Forestillingens lydside er en oplevelse i sig selv – hvor tit hører man f.eks. planter ånde?

Dramatikeren Vivian Nielsen har selv iscenesat Det PORØSE MENNESKE, der tager os med ind i drengepigen Alexs indre. Hun er biolog, og da hun oplever sig selv som halvt træ, halvt menneske, indleder hun en grundig undersøgelse af sit indre og sin “vegetabilske” natur. Her bliver Vivian Nielsens forestilling mere akademisk belæring end teater.

Alex er slået ud af endnu en forgæves jobsamtale og møder Fabia, der spejler hendes disillusionerede holdning til tilværelsen efter en lidet opmuntrende mus-samtale (også kendt som medarbejderudviklingssamtale!).

Der opstår et helt særligt bånd mellem de to kvinder, og det er i den nænsomme skildring af deres fælles bånd, at forestillingen har sine største kvaliteter.

Det er skrøbeligheden i Siff Vintersol og Maria Richs spil, der gør, at vi aner, hvorfor forestillingen hedder DET PORØSE MENNESKE, selvom den flere gange er i fare for at fortabe sig i akademiske overvejelser og kosmisk civilisationskritik.

(Michael Søby)