DEN ALLERSIDSTE DANS

★★★★☆☆


Mungo Park har genoplivet en af deres største succeser, DEN ALLERSIDSTE DANS, og gudskelov for det. For som den fremstår på Mungo Parks nyeste scene i Allerød, har værket (forfattet af Trine Wisbech og forestillingens iscenesætter Petrea Søe) tydeligvis stadig en relevans selv 16 år efter premieren.

Skuespillerholdet er et andet, men formår at gøre stoffet til deres, uden at vi glemmer Tilde Maja Frederiksen og Rikke Bildes pragtpræstationer i originaludgaven.

Sara Fanta Traores rubuste Sus, Henrik Prips fysisk skrøbelig Ejnar, Alexander Mayah Larsens demente Flemming, Nana Morks berøringsangste Ingrid og Rikke Westis hjertevarme men familiesky Karen bliver mennesker, vi tager med os ud i virkeligheden, og de danske evergreens låner ikke blot en klædelig nostalgi til forestilling, men bliver en slags medspillere, der understreger kontrasterne mellem livet udenfor og tilværelsen inde på plejehjemmet.

Intet under, at tilskuerne blev så berørte ved gensynet med denne forestilling, for den beskriver en del af tilværelsen, som de færreste af os undgår at komme i berøring med.

Og skal man danse af, må DEN ALLERSIDSTE DANS hjertens gerne blive i Mungo Park-regi.

(Michael Søby)