DE TRE MUSKETERER

★★★★★☆


Teatret 7-kanten blev stiftet i 1970 og er i dag vestjyllands største amatørteater. Over 300 amatører bidrager til det årlige sommerspil – heraf 45 til at skabe de sædvanligvis storslåede kostumer. Det er der i den grad brug for denne sommer, da man i år har valgt at opføre Price-brødrene James og Adams’ forfriskende udgave af Alexandre Dumas´ klassiker DE TRE MUSKETERER.

Trods flere moderne indslag er det Agnethe V. Pedersens overdådige periodesikre kreationer, der især lyser op på scenen. De er omgivet af Jens Frausings blodrøde scenografi, hvor der også bliver plads til et farvemarmoreret glasvindue, når vi skal besøge den fæle kardinal Richelieu (myndigt gestaltet af Jacob Prüser) i katedralen.

Med Carsten Friis som iscenesætter og Niels Rahbech som korleder og kapelmester er de mange amatører på scenen i gode hænder. Også koreografen Patrick Terndrup bør fremhæves for at lade det overvejende unge hold fremstå på bedst mulig måde.

I centrum for handlingen står Jonas Flindt-Christensens kønne og kække D’Artagnan, der trods en skæv start snart bliver ven med de tre meget forskellige musketerer. Men det er netop forestillingens pointe, at man trods endda meget store forskelle sagtens kan være venner. Hans Vincent Nielsen, Freddi Nielsen og Neklas Klausen formår netop at fremhæve deres forskellighed i spillet og giver plads til hinanden – helt i forestillingens ånd.

Sjanne Baun Madsen synger og spiller yndigt som Constance, og Danielle Karlson fremstår som en tilpas grum Milady – uden dog at blegne mindet om Lana Turners definitive Milady fra 40’ernes farvestrålende filmversion.

Ole F. Gudmundsen morer som Roquefort – sorry, Rochefort!, og i ensemblet bemærker man med glæde oplagte talenter som Mette Hebsgaard og Mikkel Steen-Andersen.

Selv en regnbyge eller to kan ikke ødelægge spilleglæden hos de medvirkende, og det smitter af på publikum. Så man bør naturligvis tage en tur til Friluftsscenen Arnbjerg i Varde for at få en dejlig aften, og man kan med fordel indtage maden på den nærliggende Arnbjerg Pavillon.

(Michael Søby)