A STORM FORETOLD

★★★★☆☆

Selvom man ville have forsvoret det, har to af tidens mest hypede danske dokumentarfilm flere elementer til fælles. Både “Apolonia, Apolonia” og A STORM FORETOLD har instruktøren som medvirkende, og i begge film er dødstrusler og instruktørernes fysisk kolaps en del af den store fortælling om et menneske, der skaber sine egne regler i livet.

Roger Stone har i årtier været blandt Donald Trumps nærmeste rådgivere, og manden, der orkestrerede beskyldningerne om valgsvindel, der førte til stormløbet mod parlamentet.

Stone er en mand, der tydeligvis værdsætter store cigarer, russisk vodka og en PR-medarbejder med kurver, der kan distrahere. Men han er også så sikker på sig selv, at han kommer til at tale over sig, og flere indslag i filmen kan med rette karakteriseres som sensationelle.

Men A STORM FORETOLD har også en del fyld, hvor vi bare følger ham på vej fra et sted til et andet, og Christoffer Guldbrandsens film kunne med fordel være strammet op og forkortet med mindst en halv time.

Roger Stone fremstår som en karismatisk og skruppelløs livsnyder af den livsfarlige slags – en uhyggelig dinosaur, der sikkert vil være at finde lige bagved Trump, hvis denne får mulighed for at genopstille til næste år. Med Roger Stone som kumpan frygter man det værste – og desværre slet ikke uden grund.