AIR

★★★★☆☆

Ben Affleck er en langt bedre skuespiller, end han har ry for at være, og det virker absurd, at han aldrig har været nomineret til en Oscar som skuespiller, mens hans mere ferske ven Matt Damon har opnået tre skuespillernomineringer.

Affleck og Damon vandt begge Oscars for manuskriptet til “Good Will Hunting”, og Ben Affleck vandt desuden en Oscar for at producere “Argo”, som han også instruerede.

AIR bekræfter hans talent for at instruere, omend den ikke høre blandt hans største film, men det fremstår både intelligent og velspillet, og så er man villig til at tilgive, at den ligner andre moderne sportshistorier om folkene bag kendte sportsstjerners triumfer.

Matt Damon er den magelige hovedperson, der sætter sin egen og andres karriere på spil, for at sikre sig Michael Jordans underskrift, og dermed et kendt ansigt til at lancere Nikes produkter.

Ben Affleck optræder selv i filmen som hans chef, og atter engang fungerer deres samspil upåklageligt. Men det i måske i virkeligheden birollespillerne, der gør sig bedst bemærket. Viola Davis spiller Michael Jordans viljestærke moder med betydelig autoritet, ligesom Jason Bateman, Chris Messina og Marlon Wayans får maksimalt ud af deres biroller.

AIR giver et detaljeret indblik i en proces, vi alt for ofte ser behandlet overfladisk på film. Så selvom man ikke kan betragte AIR som en stor film, så er den dog en god film.