THE QUIET GIRL

★★★★★★

Colm Bairéads filmatisering af Claire Keegans kortroman “Omsorg” opnåede som den første irsksprogede film en Oscar-nominering som en af de fem bedste internationale film. Det manglede også bare, for THE QUIET GIRL (“An Cailín Ciúin”) er simpelthen årets smukkeste filmoplevelse.

Kate McCullough vandt da også en velfortjent European Film Award som årets filmfotograf, og hendes i sandhed maleriske billeder hænger på nethinden længe efter, at filmen er slut.

Stephen Rennicks’ musik låner både skønhed og autenticitet til filmens univers, og så er den lille Catherine Clinch et veritabelt fund som den 9-årige pige Cáit. En lille skrøbelig pige med en gammel sjæl og et ansigt, der synes hentet ud af klassikere som “Stormfulde højder” og “Jane Eyre”.

THE QUIET GIRL fortæller om en lille pige, der elsker at strejfe omkring, fordi hun forsømmes i sit hjem. Fattigdommen i barndomshjemmet bliver ikke mindre af faderens drikkeri og utroskab, og da Cáits mor endnu engang skal have en baby, sendes den lille pige i familiepleje uden udløbsdato.

Det barnløse par, der tager hende til sig, skjuler dog en hemmelighed, og pludselig kommer den nyfundne tryghed i fare.

THE QUIET GIRL er en sanselig skønhedsåbennbaring uden lige, og samtidig en dybt bevægende skildring af socialt armod og omsorgssvigt. Nyd den på et stort lærred, mens du har muligheden – og husk kleenex.