THE POPE’S EXORCIST

★★☆☆☆☆

Man ved, at når en Oscar-belønnet skuespiller vælger at takke ja til en rolle i slamgyser, så er karrieren for alvor på retur. Der er efterhånden også flere årtier siden, at Russell Crowe for alvor havde Oscars opmærksomhed efter præstationer i “The Insider”, “Gladiator” og “Et smukt sind”.

Hans nedtur begyndte for alvor, efter at han fremstod som det svageste led i musicalen “Les Misérables”. Hans bedste præstation i det seneste årti var som Lucas Hedges’ far og Nicole Kidman’s mand i det bevægende familiedrama “Boy Erased”, der desværre aldrig fik dansk premiere.

Hans portræt af THE POPE’S EXORCIST Gabriele Amorth ligner en dårlig audition til en rolle i en ny Godfather-film, og må anses som et af de værste angreb på den katolske kirkes integritet siden reformationen.

Han får tilmed assistance af Franco Nero, der ellers gjorde en god figur i “Camelot”, men mest er berygtet for at medvirke i Sergio Leones platte spaghetti westerns.

Den australske instruktør Julius Avery har heller aldrig lavet lavet en god spillefilm, og intet tyder på, at han kommer til det. Så skal man se en film om djævleuddrivelse, bør man holde sig til “Exorcisten” – den eneste tålelige film i den genre.

Hvad hjælper det, at THE POPE’S EXORCIST bygger på en sand historie, når den vil have os til at tro, at en højt rangeret dæmon kalder Russell Crowe for “piggy”!